Home » Inzichten » Gratis!!? … Jaaaaah!!!

Gratis!!? … Jaaaaah!!!

Laten we de zeepbel ‘Gratis!!!’ maar gelijk doorprikken. Dan zijn we daar ook weer van af. Gratis is een illusie! Het bestaat niet, ergens heeft ooit iemand er voor betaald.

Als fabrikanten frisdrankjes op straat uitdelen heeft de consument er al voor betaald. Deze suikerbommen zijn altijd veel te duur en als merkdrinker heb jij dat kleine, lieve blikje zelf betaald. Ook al ga je drie maal terug om zo een blikje, dan heb je het nog niet gratis. De kans is groot dat het in de smaak valt en dat je er onmiddellijk een pak van gaat kopen, dan ben je een betalende klant.

Alleen de zon en de lucht is gratis en daar valt dan ook nog over te discussiëren.

Gratis sociale media?

Vergeet het maar! Jij die een gratis account aanmaakt bent gewoon een klant die betaald met zijn/haar gegevens. Alles wat je al dan niet, bewust, op het net zet is handelswaar. Dat is de prijs die men betaald voor gratis. Men kan daar heel verontwaardigd over doen maar eigenlijk kan men dat op voorhand weten. WANT GRATIS BESTAAT NIET! IEMAND BETAALD DE REKENING! En is de gebruiker dan niet diegene die moet betalen?

Geen sociale media?

Men kan zeggen dat men geen sociale media accounts aangemaakt heeft maar dat er over zichzelf toch heel wat gegevens op het net te vinden zijn. Hier komt gratis dan ook weer om de hoek loeren. Geen gratis spelletjes op je telefoon? Als men een spelletje installeert krijgt men altijd de vraag of men deze app toegang wil verlenen tot diverse apps, locatie enz… Zonder deze toelating geen gratis spelletje. Dan maar bevestigen zeker, want dat spelletje is toch wel leuk en vooral gratis. Waarom denk je dat men die toegang moet verlenen? Juist, persoonlijke informatie!

Naïef?

Zijn mensen dan zo naïef dat men dat niet doorheeft. Volgens ons is men niet naïef maar denkt men er gewoon niet over na. Mensen die zich bezig houden met het verzamelen van gegevens hebben een goed inzicht in de menselijke gedragingen en hebzucht is daar één van. De gebruiker wordt gewoon verslagen door middel van zijn/haar eigen hebzucht.

Eddy en Rita


«   »