Home » Inzichten » Creatief met God!

Creatief met God!

Voor we met dit inzicht beginnen willen we laten weten dat wij God niet zien als een persoon maar als een onbeperkte, intelligente energie die alles activeert en actief houdt.

Deze intelligentie voorziet ons allen van een bepaalde creativiteit die men kan aanwenden om zichzelf te uiten. Overal ter wereld zijn op gelijk welk moment creatieve mensen bezig te genieten van hun eigen talenten. Dit om het later, eventueel, onder de aandacht te brengen van anderen, opdat ook zij kunnen genieten van de creativiteit die zij ten toon spreiden.

Creatief bezig zijn kan allerlei vormen aannemen. In feite zijn de onderwerpen die men via het creatief denken kan aanspreken onbeperkt. Schilderen, beeldhouwen, schrijven, acteren, zingen, tekenen, dansen, uitvinden, knutselen … zijn allemaal talenten die gestimuleerd worden om mensen bij hun gevoel te brengen. Een gevoel van bewondering, verwondering, een diep gevoel van genegenheid, een gevoel dat de mens verder doet denken dan het beperkte gevoel waar hij zich in bevindt.

Het gevoel het allerhoogste tot uiting te brengen is een sterke stimulans die de maker, performer aanzet om meer goddelijkheid, die niet gekend is in deze wereld, te brengen. Het onbekende geeft aanleiding tot creëren.

Als creatieveling dit gevoel overbrengen en als kijker, luisteraar, bewonderaar dit gevoel ervaren is een regelrechte lijn die men legt naar God. Het is alsof men, van aangezicht tot aangezicht met God staat.

Creatief bezig zijn en genieten is noodzakelijk om van een stroeve, stramme wereld een aangename wereld te maken waarin men verder kan gaan dan dat wat momenteel zichtbaar is.

Eddy en Rita


«   »