Home » Inzichten » Bangmakerij en manipulatie

Bangmakerij en manipulatie

Een vraag ooit gesteld; Leuk, een website met positieve inzichten over het tweelingzielschap! Alle verhalen die ik tot nu toe over twz'en gelezen heb zijn zo vol pijn en verdriet. Ik ben al bang voor de dag dat ik mijn tweelingziel ontmoet.

Onze reactie;

De negatieve verhalen over het tweelingzielschap leiden alle tot een gevoel van angst. Alle mensen die het tweelingzielschap in disharmonie beleven worden gemanipuleerd van uit het psychische rijk. Lees ons inzicht ‘psychische rijk’, als je daar meer over wil weten. Het is net de bedoeling dat je door die verhalen bang wordt voor je ‘eigen spirituele groei’.

In die verhalen kan men ook lezen dat de schrijvers beweren enorm spiritueel gegroeid te zijn door de ontmoeting met hun tweelingziel maar het doet altijd pijn en er is altijd verdriet. Wie verlangt er nu - tenzij men een masochistische inslag heeft - naar pijn? Dus je bent bang voor de dag dat je je tweelingziel gaat ontmoeten maar je verlangt er ook naar omdat er ‘mogelijk’ een spirituele groei aan vast hangt. Een dubbel gevoel maar dat ‘lijkt’ logisch te zijn in het duale denken.

Bangmakerij en manipulatie

Bangmakerij werkt als manipulatiemiddel zeer goed. Religies maken daar handig gebruik van. Men vertelt je eerst dat ieder mens een zondaar is en dat dat, inhoudt dat er altijd lijden is dat kan verzacht worden door veel te bidden en gehoorzaam te zijn aan één of andere instantie. Als beloning kan men rust vinden in het hiernamaals.

Als men even gaat kijken naar het ‘valse tweelingzielschap’ dat als waarheid aangeboden wordt, zien we diezelfde manipulaties terug komen. Als men de negatieve verhalen mag geloven heeft iedereen een tweelingziel. Volgens diezelfde negatieve verhalen is het tweelingzielschap ‘altijd’ een karmische relatie. Wat inhoudt dat er ‘altijd’ lijden aan te pas komt. Men kan dus alleen maar de hemel verdienen door braaf alle shit te ondergaan om elkaar dan los te laten en hopelijk in dit leven nog de hemel te verdienen.???

Hoe kan men de hemel verdienen als men de tweelingziel loslaat en men vervolgens emotioneel blijft verlangen naar de tweelingziel? Niet dus, geen hemel, wel spijt en een diep verlangen om weer samen te zijn met de tweelingziel. Men is dus gedoemd om voor eeuwig - tenzij men dat zelf een halt toeroept - uitgemolken te worden door het psychische rijk.

Hergeboorte als tweelingziel

Onze ervaring in het tweelingzielschap is dat wij beiden van bij de eerste ontmoeting een hergeboorte - een nieuw begin dus - meegemaakt hebben. Als je opnieuw geboren wordt krijg je een nieuwe kans om je leven op een andere manier te gaan leven. Denk even logisch na, ga je dan kiezen voor een leven in ellende of één in opperste harmonie met diepe inzichten en een leven om u tegen te zeggen? … Juist!

Spiritueel gegroeid?

Als je de verhalen over tweelingzielen in disharmonie 'kritisch' leest, merk je dat ze allemaal op dezelfde manier geschreven zijn. Eerst een beetje prietpraat dat gepikt is bij anderen en dan één hoop ellende mét een rechtvaardiging dat die ellende dient om spiritueel te groeien. Er wordt ook een leven in opperste geluk belooft. Alleen, het geluk komt er nooit aan te pas. Als je aan de auteur vraagt op welke manier hij/zij spiritueel gegroeid is krijg je in veel gevallen geen ofwel een vaag antwoord dat niets met spiritualiteit te maken heeft.

Hoe spiritueel is men dan gegroeid? Wat er gebeurd is, is dat men wat inzichten gekregen heeft rond de emoties. Dit ‘lijkt’ sensationeel te zijn maar is 'spiritueel' gezien niets waard. Toch blijven veel mensen die zeggen dat ze hun tweelingziel ontmoet hebben en zelfs los gelaten hebben, beweren dat ze door de pijn spiritueel gegroeid zijn.

Schadelijke verhalen

Naar onze mening zijn alle verhalen over het tweelingzielschap in disharmonie schadelijk voor de spirituele groei van veel mensen. Al deze 'negatieve verhalen' zonder uitzondering projecteren een 'angstenergie' in het bewustzijn van de mens, die op zijn beurt vanwege die angst niets met spiritualiteit te maken wil of kan hebben. En dat is nu net wat het 'psychische rijk' wil. Het wil niet dat je een 'volwaardig, spiritueel bewust mens' wordt. Een spiritueel bewust mens gaat niet meer mee in onzin als aantrekken-afstoten, vluchter-blijver en meer van die zaken die resoneren in het duale bewustzijn. Een spiritueel mens brengt enkel 'éénheid' naar voor. En éénheid is harmonisch.

Eddy en Rita


«   »