Home » Inzichten » Echt of nep?

Echt of nep?

Als je niet jezelf bent. Wie ben je dan?

 

Als men op een spirituele zoektocht is, komt men vroeg of laat de vraag tegen of men echt of nep is. Ik (Eddy) ben ze in ieder geval tegengekomen en ik heb er lang mee geworsteld.

Voor Rita en ik elkaar ontmoetten had ik een alternatieve praktijk in bijberoep. Mensen kwamen graag voor een healing. De meeste cliënten waren tevreden en prezen mijn vaardigheden. Zelf was ik niet zo zeker van dat wat ik aan het doen was maar blijkbaar zag niemand dat.

Niets klopte in mijn leven. Ik miste een dieper contact met mijn toenmalige partner en dat zette een domper op heel mijn manier van zijn. Ik was ook bang dat vroeg of laat zou uitkomen, tijdens de behandelingen die ik gaf, dat ik maar een nepper was.

Toen Rita en ik elkaar leerden kennen heb ik korte tijd nadat wij samen gingen wonen die praktijk stopgezet. Er viel een grote last van mijn schouders en eindelijk kon ik evolueren tot de persoon die ik echt ben. Er is geen angst meer om door de mand te vallen want er is niets te verbergen. Ik ben wie ik werkelijk ben en niet de rol die ik toen aangenomen had. Dat brengt een diepe vreugde die ‘écht’ is.

Een nepper moet altijd op zijn/haar hoede zijn en kan moeilijk of niet genieten van vreugde.

Als men zich hier in herkent is er maar één vraag die men zichzelf kan stellen: “Wil ik echt of nep zijn?”

Eddy en Rita


«   »