Home » Inzichten » Open hart

Open hart

Op een plaatje op FB stond de volgende tekst te lezen: “Sometimes God breaks your heart to save your soul.” Vrij vertaald is dit: “Soms breekt God je hart om je ziel te redden.”

Onze reactie hierop was de volgende: Als dit waar is, is god maar een sadist. Alleen mensen kunnen harten breken.” Iemand anders reageerde op ons bericht met: “Soms wordt je hart net zo vaak gebroken tot het open gaat!”

Wie het plaatje deelde en wie er op reageerde is van geen enkel belang. Gewoon omdat velen aannemen dat het God is die beloond en straft. Als het even niet meezit wil God je iets duidelijk maken, wordt algemeen als waarheid aanvaard. Men neemt ook aan dat als je door alle ellende heen, dan nog een gesloten hart hebt, je hart meerdere keren gebroken wordt tot het wel ‘moet’ open gaan.

Toch werkt het zo niet. Mensen die wat te vaak op hun hart getrapt worden, worden achterdochtig en gaan hun hart nog meer sluiten. Ze worden angstig voor diepmenselijke, goddelijke contacten. Ze laten geen ruimte meer voor anderen, die hen eventueel zouden kunnen kwetsen en/of ook inzichten kunnen geven. Als men dit héél rationeel bekijkt zou men kunnen zeggen dat ze zich afsluiten voor de acties die God voor hen in petto heeft om hun harten te openen.

Open hart

Als wij beiden terug kijken naar onze vroegste jeugd kunnen wij alleen maar vaststellen dat onze harten altijd open stonden. Wij zijn nu 60+ en hebben al een heel leven achter de rug waarin wij uiteraard ook vaak op het hart getrapt zijn. Toch zijn onze harten altijd open gebleven. Wat wij merken is dat telkens als wij gekwetst werden, niet God er achter zat maar iets dat zo laag is, dat het alle mensen met een open hart wil manipuleren, om zichzelf daarna te kunnen laven aan de energie die vrij komt als deze mensen angst en/of verdriet ervaren.

Deze mensen hebben de neiging om zichzelf weg te geven en worden daardoor telkens weer door anderen die het niet zo goed voorhebben gekwetst. Door deze actie komt die prachtige energie vrij voor de lagere energieën. Die er zich zonder schroom aan laven. We beschreven dit reeds in verschillende inzichten.

Onderscheidingsvermogen

Onderscheidingsvermogen is van groot belang in dit hele gebeuren. Welke acties zijn goddelijk van aard en welke niet? Welke visie houdt waarheid in en welke niet? Een actie of visie die jou eerst neerhaalt om je daarna op te tillen heeft niets goddelijks in zich. Deze acties worden gemanipuleerd vanuit de lagere energieën, die alleen maar uit zijn op de hoge energie die vrij komt telkens men zich overgeeft aan gedachten en acties die niet goddelijk ondersteunt worden. Goddelijke visies en acties zijn klaar en duidelijk en laten geen ruimte voor onderdrukking van welke aard ook.

Hou je hart open

Als je een open hart hebt, hou het dan open maar laat niet zo maar alles toe. Vroeg of laat komt er iets op je pad dat de moeite waard is om voor te leven. Bij ons is dat het tweelingzielschap. Voor anderen is dat weer iets anders.

God breekt je hart nooit, de 'energie God' streelt je hart. Opdat je zou weten dat je geliefd bent!

Eddy en Rita


«   »