Home » Inzichten » Aan spirituele hulpverleners

Aan spirituele hulpverleners

Met dit inzicht richten wij ons tot hen die zichzelf als ‘spirituele hulpverleners’ aan de wereld presenteren. Niet om hen neer te halen maar om hen te stimuleren tot hogere gedachten en de daarmee gepaard gaande belevingen.

Mocht dit inzicht jou als spiritueel hulpverlener op enigerlei wijze boos, droevig, teleurgesteld, enz… maken, pas dan op jezelf toe wat je anderen aanraadt te doen bij deze gevoelens.

Verhogende energieën

Als men zichzelf spiritueel noemt, heeft men normaal gezien toch enige notie van hoe energieën werken. De meeste mensen die zich spiritueel noemen weten dat bij de huidige verhoging van de energie op aarde alle onzuiverheden boven komen drijven. Deze verhogende energie werkt door naar alles en iedereen die hier aanwezig is. Niemand komt er onderuit, ook de spirituele hulpverlener niet.

Als men kijkt naar de actualiteiten, ziet men dat veel mensen handig gebruik maken van deze onzuiverheden. Ook spirituele hulpverleners. Ze hopen zichzelf ermee te verrijken door het aanbieden van zaken zoals cursussen, behandelingen, initiaties, enz. ... Deze mensen echter blijven zelf, doordat ze met de onzuiverheden bezig blijven, in de lagere energieën vastzitten.

Wisselwerking

Als men als spirituele hulpverlener voor de levensnoodzakelijke dingen afhankelijk is van de onzuiverheden van deze wereld zal men altijd rekening moeten houden met de werkingen van deze onzuiverheden. Bij het werken met deze onzuiverheden ontstaat er een wisselwerking. De meeste hulpverleners denken hierbij aan een wisselwerking tussen de cliënt, henzelf en het Goddelijke. Ze denken dat het Goddelijke een deel van die onzuiverheden op zich neemt. Maar zo werkt het niet, het zal misschien een tijdje goed gaan. Maar de onzuiverheden blijven zich aandienen tot de cliënt ‘zelf’ beslist om er komaf mee te maken. Vandaar dat men de cliënt verteld dat hij/zij het zelf moet doen.

Er is dus enkel een uitwisseling tussen de hulpverlener en de cliënt. De hulpverlener verplicht zichzelf door het aannemen van geld, diensten, goederen, … tot het overnemen van een deel van de onzuiverheden van de cliënt. De hulpverlener kan deze niet blijven dragen zonder zelf ongemakken te ondervinden en moet er zich van zuiveren. Waardoor deze weer keren naar de cliënt waar ze vandaan komen.

Door de nadruk te leggen op de noodzaak van behandelingen geven de hulpverleners de indruk aan de cliënten dat ze terug moeten blijven komen om de onzuiverheden te verwijderen. Het enige wat men doet is overdreven aandacht besteden aan onzuiverheden, waardoor deze nooit zullen verwijderd kunnen worden. Zoals eerder gezegd, de cliënt ‘moet’ er zelf komaf mee maken!

Is er een oplossing?

Men blijft de onzuiverheden doorschuiven tot de persoon die er ongemakken door ondervindt ‘zelf’ komaf maakt met die onzuiverheden. Enkel de gevoelens er rond verwijderen is onvoldoende. Men ‘moet’ absoluut overtuigd zijn dat men zuiver van hart en denken wil zijn. Men ‘moet’ zichzelf blijven onderzoeken en standvastig, met grote overtuiging kiezen voor iets dat veel hoger is dan dat wat oppervlakkig zichtbaar is.

Alleen door dit vol te houden komt men in een geheel andere beleving waar men geen last meer heeft van de onzuiverheden van deze wereld.

Eddy en Rita


«   »