Home » Inzichten » Tweelingzielman

Tweelingzielman

In de jaren dat Rita en ik samen zijn (sinds 2005) heb ik mezelf kunnen ontwikkelen tot een échte man met spirituele kwaliteiten. Dankzij haar heb ik de onware gedachten rond spiritualiteit kunnen loslaten.

Gedachten die ik in de loop der jaren voor wij elkaar leerden kennen verzameld had en ook voor waarheid aangenomen had. 25 jaar van gedachten van anderen verzamelen gingen gewoon aan diggelen.

Loslaten

Nu zou men kunnen veronderstellen dat het loslaten van die, over 25 jaar, verzamelde gedachten, moeilijk zou zijn. Integendeel, ik voelde, als deel van een tweelingziel dat ik ze ‘moest’ loslaten. Het enige alternatief was 'elkaar los te laten' en dat was nu net het laatste wat ik wou. Stel je voor, dé Vrouw van je leven komt op je pad en je gaat ze laten gaan omwille van wat ideeën, van anderen, die je in het verleden verzamelt hebt. Dat zou maar al te gek zijn!

Komt het vanzelf?

Neen, het komt niet vanzelf. Ik merkte dat ikzelf vastzat in die ideeën, ze waren een soort anker waar ik mijn spiritualiteit aan vastgelegd had. Plots komt er een vrouw in mijn leven die alles maar dan ook alles wat ik vertelde en geloofde in twijfel trok. Zij had geen soort van opleiding gevolgd en had ook geen enkele kennis op spiritueel vlak en toch wist zij mij met de woorden die ze tot mij sprak zo diep te beroeren.

Die woorden waren van zo een éénvoud dat ik wel ‘moest’ luisteren naar wat zij te vertellen had. Hoe dikwijls ik verzet voelde naar die woorden toe is niet te tellen. En toch bleef bij mij het weten altijd aanwezig dat ik geen andere keuze had dan enkel te luisteren naar de woorden die zij met me deelde. Er was steeds een stem in mij die mij aanmaande om te luisteren. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds zo. Zelf is zij een heel eenvoudige vrouw die nu nog altijd volhoudt dat ze niets weet en niets te zeggen heeft.

Deze eenvoud raakt mij héél diep in mijn Zijn, in mijn hart, in mijn denken, in iedere vezel van mijn lichaam. Zij is de spiegel voor mijn ‘Ware Spiritualiteit’!

Ik dank God op mijn blote knietjes voor de hereniging met mijn 'ware tweelingziel'!

Eddy


«   »