Home » Inzichten » Het volk en zijn leiders

Het volk en zijn leiders

Politiek heeft ons nooit geïnteresseerd. We kunnen ons niet echt een beeld vormen van hoe politiek in elkaar zit. We zien er wel de werkingen van en wat het doet met mensen.

Al zolang wij hier op aarde zijn en wij ons een beetje bewust begonnen te worden van het leiderschap dat mensen op zich nemen, hoorden wij niet anders dan dat mensen altijd ontevreden waren en nog altijd zijn over de leiders die zij zelf verkozen hebben. Nu kan men natuurlijk zeggen dat men niet voor die maar voor andere leiders gekozen heeft maar zo werkt het niet. In een democratie is de stem van de meerderheid doorslaggevend.

Het volk krijgt de leiders die het verdiend!

Op materieel gebied ‘lijkt’ dit spreekwoord niet waar te zijn. Er zijn weinig mensen die kiezen voor politieke leiders die liegen en bedriegen en hun macht misbruiken om te kunnen profiteren van het volk dat hen gekozen heeft. Veel mensen zijn gechoqueerd door wat hun leiders allemaal verzinnen om hun wangedrag te rechtvaardigen.

Zelf hebben wij geen politieke ambitie, wij hebben andere kwaliteiten die we in onze inzichten verwerken én gratis aanbieden. Wij weten ook dat we die kwaliteiten in klinkende munt kunnen omzetten door cursussen, behandelingen, enz.. aan te bieden. We doen het niet omdat wij van onszelf weten dat wij het alleen maar voor het geld zouden doen. We zouden hiermee onze eigen spirituele groei tegenwerken.

Hoeveel mensen denken hier bewust over na? Wie zou zo een bron van inkomsten laten liggen? Als men jou een positie aanbiedt die veel geld opbrengt, zou je dan weigeren? Hoeveel mensen zouden deze positie met veel macht en een royaal inkomen weigeren? Heel eerlijk zijn! Verdient men dan niet de leiders die een weerspiegeling zijn van je eigen denken?

Laag bewustzijn

Bovenstaande is werkzaam in een bewustzijn dat resoneert op een laag niveau. De studies die men volgde en de titels die men verzamelde zijn eveneens werkzaam in dat laag bewustzijn. In een lager bewustzijn zijn het sieraden waarmee men kan pronken. In een hoger bewustzijn hebben ze geen enkele betekenis.

De meerderheid van de bevolking resoneert op een laag bewustzijn en kan enkel vanuit angst reageren op de huidige gebeurtenissen. Er is een enorme angst voor verandering onder de bevolking die er naar verlangt om alles te laten zoals het is. In feite zijn ze vastgeroest in een positie waarin ze zich veilig voelen en vinden van de leiders dat zij die veilige positie moeten beschermen en behouden. En wat doen die leiders? Hun eigen positie beschermen en hun macht nog uitbreiden! Net hetzelfde dus als dat wat de meerderheid wil.

Choquerende feiten

Alsof het nog niet genoeg is krijgt men er, via de media nog heel wat onbegrijpelijke zaken bij te verwerken. Wandaden van mensen naar andere mensen en dieren. Moeders die hun kinderen op gruwelijke wijze ombrengen. Oorlogen. Natuurrampen. 12-13 jarige jongeren die met messen, die zo uit een game lijken te komen, op straat rondlopen met de bedoeling ze ook te gebruiken. Enz. … Allemaal zaken die zelfs de meest onbewuste mens tot nadenken zou moeten aanzetten.

Groei naar een hoger bewustzijn

Zei Meester Jezus niet: “Wee hen die verzadigd zijn, want zij zullen het koninkrijk Gods niet leren kennen.”? Met andere woorden als men spiritueel in slaap gesukkeld is en men alles goed vindt, zal men ook niet tot een hoger bewustzijn kunnen evolueren! Veel mensen vinden het heel normaal dat alles op rolletjes loopt. Ze schuiven de verantwoordelijkheden die ze zelf moeten nemen naar anderen door en vinden dit heel normaal. De verantwoordelijkheid voor de opvoeding van de eigen kinderen word doorgeschoven naar de scholen. Als er iets fout gaat met hun kind(eren) is dat volgens hen op de verantwoordelijkheid van die school.

Nog niet zo lang geleden zouden wij gezegd hebben dat al deze choquerende feiten een uitnodiging zijn om de eigen spiritualiteit te onderzoeken. Nu zeggen wij: “Door de vele onbegrijpelijke, choquerende feiten worden mensen gedwongen na te denken over de eigen spiritualiteit en de positie die men wil innemen in deze samenleving.”. Men kan maar één heer dienen is een waarheid die hier op aarde nog steeds van toepassing is. 

Welke heer wil jij dienen? De heer die materieel succes vooropstelt waarin grote ellende troef is of de heer die spirituele groei en rust op alle vlakken waarmaakt?

Eddy en Rita


«   »