Home » Inzichten » Duidelijkheid, eerlijkheid en jezelf laten zien zoals je bent!

Duidelijkheid, eerlijkheid en jezelf laten zien zoals je bent!

Plaatjes delen, het lijkt een nieuw soort religie te zijn. Iedereen lijkt plaatjes met inspirerende teksten te delen. Zo ‘lijkt’ het ook alsof diegenen die plaatjes delen weten waarover de plaatjes gaan. Dat men niet weet wat men deelt hebben wij al dikwijls ervaren.

We vinden het een goed idee om zo af en toe eens te reageren op een plaatje. We stellen wat vragen of geven gewoon ons gedacht over dat wat men meent te moeten delen. In de meeste gevallen komen er geen reacties terug, wat er volgens ons op duidt dat men niet weet waarover het gaat of dat men alleen maar graag plaatjes deelt en daar verder niet over nadenkt. Zelfs mensen die op hun pagina vertellen dat ze met bewustwording bezig zijn reageren niet terug.

Leuk plaatje en ook een reactie terug!

Onlangs kregen we een plaatje te zien dat onze aandacht trok. We hebben er even over gepraat en kwamen tot een conclusie die we dan ook deelden met de deler van het plaatje. Op het plaatje was het volgende te lezen: “Ik hou van mensen die van in het begin duidelijk zijn, die eerlijk zijn over wat ze voelen en denken en zichzelf laten zien zoals ze werkelijk zijn.”. Wel, zo een plaatje trekt onze aandacht.

Onze reactie was de volgende: “Dat is fijn, tot je dat werkelijk zo toepast dan lig je rap uit de vriendenkring. Zelf dikwijls genoeg mogen ervaren.

Er zijn weinig mensen die er tegen kunnen dat je eerlijk bent en beleefd je zegje doet. Dan oordelen zij dat je niet mag oordelen.

Waarop, hoera, de persoon terug reageerde met: “Voor mij betekent duidelijkheid en eerlijkheid niet dat je er alles maar uit flapt, zonder rekening te houden met de gevoelens van anderen. Het betekent wel dat je geen rookgordijnen opwerpt en geen leugens vertelt.”.

En wij uiteraard zoals het de beleefdheid betaamt terug reageerden met: “Als men geen leugens verteld, verteld men de waarheid. Als mensen vragen stellen en een eerlijk antwoord verwachten kan men geen rekening houden met hun gevoelens.

Als men rekening gaat houden met de gevoelens gaat men het zo omfloerst brengen dat er geen duidelijkheid meer is.

Dan maar zwijgen? Alweer?”. Zoals gewoonlijk, geen reactie meer terug. 

Wat willen mensen eigenlijk?

Willen ze dat men eerlijk is of willen ze dat men de eigen gedachten zo omfloerst gaat brengen dat er geen duidelijkheid is?

Zelf zeggen wij gewoon wat er op onze tong ligt. We hebben ondervonden dat, dat de beste manier is om iets te zeggen. Wij houden geen rekening met elkaars gevoelens en in plaats van in onze schelp te kruipen, te schelden, of boos te worden bevragen we elkaar. Wat bedoel je? Hoe zie jij dat? Waar wil je naartoe? Wat is de beste oplossing? Zijn er nog zaken die je wil bespreken? Deze houding heeft ons al heel wat mooie vruchten gebracht! In een mum van tijd zijn de zaken die belemmerend kunnen werken uit de weg geruimd.

Is dat niet de bedoeling van eerlijkheid, duidelijkheid en van spirituele groei?

Of is eerlijkheid en duidelijkheid er alleen maar om elkaar op een zachte manier - te wijzen op de dingen die men eventueel, maar het moet niet, neem je tijd ervoor, want het zit nog heel diep bij je, enz… - te helen?

Wie houdt men hier voor de zot? Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!

Eddy en Rita


«   »