Home » Inzichten » Durf te vragen!!!

Durf te vragen!!!

In ons inzicht communicatie schrijven wij het volgende: “De dag dat iemand ons iets communiceert dat ons van onze sokken blaast stoppen wij niet meer met vragen. Zelfs als dit voor iedereen zichtbaar is.

Wij blijven zoals wij het hier zelf zeggen deze persoon de pieten uit de neus vragen, met andere woorden, we willen er alles maar dan ook alles van weten. Men mag ons dan als dom, zelfs onwetend beschouwen. Daar zitten wij niet mee.

Spirituele kennis

Het is door vragen te stellen en geen genoegen te nemen met, naar ons gevoel, onvolmaakte antwoorden dat wij tot een bepaalde hoogte van spirituele kennis gekomen zijn. Wij zoeken steeds éénvoudige antwoorden, die heel gemakkelijk te begrijpen zijn. Als we iets niet begrijpen blijven we doorvragen en onze eigen visie formuleren. Het is altijd zo dat we die visie niet als iets statisch, als dé Waarheid, beschouwen. Wij zijn er ons volledig van bewust dat onze visie meegroeit met ons eigen spirituele bewustzijn.

Durf te vragen!!!

Onze ervaring is, dat veel mensen die zich spiritueel noemen, niet van uitdagingen houden. Ze houden meer van een veilige omgeving. Als je ze wat vragen stelt en hun antwoorden beleeft maar kordaat tegen het licht houdt, worden ze boos en willen ze niets meer met je te maken hebben. Toch zijn het de uitdagingen die zorgen voor een dynamisme. Zonder dat dynamisme is er geen vooruitgang mogelijk. Niet durven communiceren omdat men bang is onderuit te gaan zorgt voor een stilstand wat betreft spirituele groei, men blijft gewoon op hetzelfde niveau, ook al ‘denkt’ men dat men een bijzonder spiritueel wezen is dat verlicht is.

Spirituele groei eindigt nooit!

Durf onderuit te gaan!

Niemand gaat graag onderuit. Het is niet leuk als anderen jou beschimpen, kleineren, onderuit halen. Dit mag men onder geen enkele omstandigheid toelaten. Toch is er een groot verschil in iemand opzettelijk onderuit halen om zich superieur te voelen of laten zien dat er iets niet juist is in dat wat men naar voor brengt. Het laatste is een uitnodiging om de eigen visie over een bepaald onderwerp onder de loep te nemen.

Wij zien vaak dat mensen vastzitten in een denkwijze die te laag is wat spiritualiteit betreft en stellen, om deze mensen een uitdaging te bieden, vragen. Gewoon om ze los te weken uit die visie die ze al jaren zelf als waarheid aanvaardt hebben en deze visie ook als waarheid aanbieden aan anderen. Meestal krijgen we geen reacties en als we die wel krijgen, zijn het vaak boze reacties. “De waarheid kwetst” is een spreekwoord dat zeker van toepassing is op mensen die zich richting ‘spiritueel bewustzijn’ bewegen.

Geen antwoord weten is geen schande!

Wij krijgen bijna nooit vragen. We zitten nog steeds te wachten op vragen waar we niet op kunnen antwoorden. Als we die zouden krijgen, geven we gewoon toe dat we het niet weten en bedanken de vraagsteller voor die vraag. Want dat biedt ons een onderwerp om over te praten en te schrijven. Deze vragen zijn dan voor ons dé uitdaging!

Geen antwoord weten is geen schande, het zet je aan tot het in overweging nemen van de dingen waar je misschien nog nooit over nagedacht hebt. Dat kan alleen maar gunstig zijn. Veel gunstiger dan een veilige omgeving waar ‘échte spirituele groei’ uit angst de kop ingedrukt wordt.

Eddy en Rita


«   »