Home » Inzichten » Energetische koorden zuiveren of verbreken

Energetische koorden zuiveren of verbreken

In ons inzicht ‘tweelingzielschap en manipulators’ schrijven we dat veel mensen denken dat ze de energetische band met de manipulator die zij als hun tweelingziel zien niet kunnen verbreken. Wij zeggen dat het wel kan, zelfs op een heel eenvoudige manier. Als men ‘werkelijk’ een tweelingziel is, is het gewoon zinloos om de energetische banden te verbreken. Om de eenvoudige reden dat tweelingzielen, alvorens zij elkaar ontmoeten, toch een bepaalde spirituele volwassenheid hebben bereikt. Een volwassenheid die hen verteld wat hun werkelijk missie is! Deze missie heeft niets met onvolmaaktheden te maken.

Het concept dader – slachtoffer loslaten

Het is noodzakelijk dat men enig inzicht krijgt in de werking van het concept dader – slachtoffer. In ons inzicht ‘tweelingzieschap en slachtofferrol’ geven wij al een aantal inzichten over die werkingen. 

Energetisch zijn er verbindingen die mensen kunnen beletten om elkaar los te laten. Men denkt al snel dat het onmogelijk is om de energetische verbinding te verbreken. Toch is het niet zo moeilijk om jezelf te bevrijden van iemand waar je niets meer mee te maken wil hebben.

Voor Rita is loslaten het gemakkelijkste wat er is. Als zij werkelijk toe is aan loslaten, zegt zij: “Ik laat los!” en dat wat en/of de persoon die zij wil loslaten is los gelaten. Zo eenvoudig is het. Dit gebeurt puur op wilskracht. Het is een goede manier die werkelijk werkt als je er aan toe bent om los te laten.

Loslaten door visualisatie

Zelf laat ik (Eddy) op dezelfde manier los als Rita. In het verleden ging dat niet zo goed. Daarom volgde ik een cursus intuïtieve ontwikkeling. In die cursus leerden we kijken naar de koorden die men heeft met anderen. We leerden die koorden zuiveren en/of verbreken. Het is een manier die werkelijk werkt. Men moet ook steeds weer, al naargelang de band die men heeft met een persoon, die banden blijven zuiveren en/of verbreken, wil men het gewenste resultaat behalen. Hou er ook rekening mee dat de ander wel eens andere gedachten en gevoelens kan hebben dan jij. Met de ene persoon zal men de banden iets gemakkelijker verbreken dan met de ander.

Hieronder zal ik een visualisatie beschrijven die voor mij goed werkte. Er zijn nog andere methoden, die even goed werken. Alles hangt af van wat er nu op het moment voor jou het beste werkt.

Visualisatie

Belangrijk is, alvorens met deze visualisatie te beginnen, te kijken naar de eigen gemoedsgesteldheid van het moment. Best is om deze visualisatie niet te doen als men boos is. Ze zal dan ook weinig effect hebben. Gewoon, omdat boosheid een lage energie is en met een lage energie is het niet mogelijk om positieve veranderingen aan te brengen.

In principe kan men deze visualisatie gelijk waar toepassen. Zelfs onder omstandigheden die niet zo rustig zijn. Toch kan men, als men niet vertrouwd is met visualiseren, zich best afzonderen op een rustige plaats waar men niet gestoord kan worden. Muziek en kaarsjes, enz … zijn niet nodig maar als het jou tot rust kan brengen moet je het vooral niet laten.

 1. Het gemakkelijkste is om op een stoel te zitten, indien mogelijk, met de rug recht en de voeten naast elkaar. Liggen is ook mogelijk. Breng jezelf tot rust.

 2. Een goede aarding is belangrijk, dit om te vermijden dat men van alles gaat verzinnen. Men begint dus met zich te aarden door van de stuit een lijn of buis naar de kern van de aarde te visualiseren. Sla deze lijn een paar keer rond de kern, zodat ze goed vast zit. Neem er de tijd voor.

 3. Bescherming is ook noodzakelijk. Visualiseer rond jezelf een holle bol van licht, zorg er goed voor dat deze ook onder je voeten zit. Als je deze bol niet onder je voeten krijgt, ben je nog niet voldoende geaard. Werk dan eerst aan je aarding en zet dan de bol nogmaals rond je lichaam.

 4. Daarna visualiseer je een zonnetje boven je hoofd, vanuit dit zonnetje zal je straks de vrijgekomen plekken terug opvullen met positieve energie. Heel belangrijk, je neemt iets weg en er komt plaats vrij die terug opgevuld moet worden.

 5. Dan visualiseer je de persoon met wie je de koorden wil zuiveren of verbreken, buiten je eigen energieveld, voor je. Zet ook bij deze persoon een zonnetje boven het hoofd. Kijk naar de koorden die jullie verbinden en zet in het midden op die koorden een aarding die je laat doorstromen tot in de kern van de aarde. 

 6. Als het de bedoeling is om de koorden te zuiveren laat je vanuit je zonnetje energie door de koorden stromen. Laat ook van uit het zonnetje van de ander energie stromen door de koorden. De beide energieën ontmoeten elkaar in het midden en nemen de onzuiverheden, door de aarding, mee tot in de kern van de aarde. Als het niet lukt met alle koorden tegelijk, doe je het best koord voor koord.

  Laat de energie een tijdje stromen. Verbreek de koorden niet, koppel de aarding los en laat ze in de grond verdwijnen. Ga verder naar punt 9.

 7. Als je de koorden wil verbreken, neem je een gouden schaar en knip je voorzichtig bij jezelf en de ander de koord zo dicht mogelijk bij het lichaam door. Laat daarna de koord meenemen door de aarding in het midden van de koord tot diep in de aarde.

 8. Het is heel belangrijk dat je de vrijgekomen plekken bij jezelf én bij de ander opvult. Bij jezelf vanuit je eigen zonnetje, bij de ander vanuit zijn/haar eigen zonnetje. Laat dit even doorwerken!

 9. Om af te sluiten kan je alle energie die je ooit aan deze relatie gespendeerd hebt gezuiverd naar je terug laten komen.

 10. Kom rustig uit je visualisatie en geniet van je vernieuwde toestand!

Deze visualisatie is zeer uitgebreid. Het kan zijn dat je iets vergeet te doen. Dat is niet erg, de volgende keer zal het beter lukken. Oefening baart kunst! Denk niet te snel dat je na één visualisatie verlost zal zijn van die persoon.

Zeker niet als je te maken hebt met een manipulator, ook een manipulator heeft verschillende hulpmiddelen om jou daar te houden waar hij/zij je wil hebben. Het is aan jou om, als je de koorden verbroken hebt ook fysiek, emotioneel én mentaal afscheid te nemen van deze persoon! Alleen maar energetische koorden verbreken heeft geen enkele zin.

Eddy en Rita


«   »