Home » Inzichten » Klop het stof van je voeten

Klop het stof van je voeten

In verschillende inzichten schrijven wij dat wij ons door allerlei geschriften laten inspireren. Deze keer hebben we ons laten inspireren door een raadgeving die Meester Jezus aan Zijn apostelen gaf, alvorens hen op pad te zenden om zieken te genezen, onreine geesten uit te werpen en de mensen te vertellen dat het ‘Koninkrijk van God’ nabij is.

De volgende raadgeving kan men best pittig noemen;

Matteüs 10: 11 – 14

Als je een stad of een dorp binnenkomt, bekijk dan wie het daar waard is dat je bij hem logeert. Blijf bij hem tot je weer uit die stad vertrekt. 12 Als je zijn huis binnengaat, wens de mensen die er wonen dan vrede toe. 13 Als die mensen het waard zijn, zal je vrede over hen komen. Maar als ze die vrede niet waard zijn, zal je vrede bij je terugkomen. 14 Als mensen niet naar je willen luisteren, ga dan weg uit dat huis of die stad. Klop het stof van je voeten af om hen te waarschuwen.

Wie is het waard dat je bij hem/haar blijft?

Bekijk het zelf zegt Meester Jezus, waarmee Hij bedoelt dat je gebruik ‘moet’ maken van je eigen onderscheidingsvermogen. Als je zomaar met mensen omgaat zonder gebruik te maken van je onderscheidingsvermogen zal je dikwijls het deksel op je neus krijgen. Kijk dus uit met wie je omgaat!

Als ze het waard zijn, komt uw vrede over hen!

Het klinkt behoorlijk arrogant. Toch zit er een diep inzicht achter deze uitspraak. Als ze het waard zijn! Je hebt eerst je onderscheidingsvermogen gebruikt om uit te zoeken of mensen het waard zijn, of ze het aankunnen om de energie die je bij je draagt te ontvangen. En dan stort je, je vrede uit over hen. Toch kan het zijn dat je deze mensen overschat hebt. Dat ze je energie niet willen aanvaarden. Dan zal die energie naar je terug keren, je laat niets bij hen achter.

Nog wat napraten

Je kunt het nog eens proberen met woorden maar doe geen moeite meer, als ze niet naar je willen luisteren. Steek er je tijd niet in, je kunt hen niet veranderen. Er is niets aan te doen, klop zelfs het stof van je voeten als je weg gaat bij die mensen.

In deze moderne tijd

Heel wat spirituele mensen proberen anderen tot spiritualiteit te bewegen. Ze gaan geduldig te werk en blijven er hun eigen energie in steken. Men ziet dit vaak in groepen op facebook, in spirituele fora, enz. Gelijk waar op internet ziet men mensen elkaar proberen op te tillen tot een hogere manier van denken en Zijn. Veel mensen lachen ermee. Zijn zij die moeite waard? Zijn zij het waard dat jij je tijd er in steekt? In de meeste gevallen raak je zelf geïrriteerd. Je geeft hen jouw vrede maar ze zijn het niet waard. Laat die vrede bij je terug komen. Ga weg uit die groepen, die fora, ….

Klop het stof van je voeten, ...

... met andere woorden; 'verwijder alles' wat je ooit geschreven hebt in die groepen, fora of waar dan ook, waar je niet welkom bent. Laat het ongeloof bij hen. Laat niets achter en neem niets mee dat je zou kunnen belasten.

Klop zelfs het stof van je voeten!

Eddy en Rita


«   »