Home » Inzichten » Spiritueel Zijn, iedere seconde van de dag

Spiritueel Zijn, iedere seconde van de dag

Spiritueel zijn, iedere seconde van de dag? Kan dat wel? Onze ervaring is dat het inderdaad kan. Gemakkelijk zelfs. Allen zijn we spirituele wezens, het is onze natuurlijke staat van Zijn. Er komt één ‘maar’ om de hoek kijken. We herinneren het ons niet. Ergens tussen het geestelijke leven en het indalen in een menselijk lichaam, zijn we dat wéten kwijt gespeeld.

Wat is Spiritueel Zijn?

Spiritualiteit is dynamisch en daardoor moeilijk te vangen in één vaste definitie. Wat u nu te lezen krijgt is dus een momentopname en steeds veranderlijk.

Wat ons betreft is Spiritueel Zijn gewoon 'Leven'. Wij (Eddy en Rita) zijn er ons niet enkel in het denken van bewust dat wij spirituele wezens zijn maar ook in het gewaar-zijn. Ook op emotioneel vlak zijn we er ons van bewust. Onze ervaring is, dat als men zich op meerdere lagen van het mens-zijn bewust is van de eigen spiritualiteit, men ook spiritueler gaat leven.

Goed gevoel spiritualiteit

Veel mensen keren zich af van hun eigen spiritualiteit. Eén van de redenen daarvan is, dat wat men aangeboden krijgt als zijnde spiritualiteit een zacht gekookt eitje is. Men doet uitschijnen dat spirituele mensen met een zachte stem moeten praten. Altijd vriendelijk moeten zijn. Van iedereen ‘moeten’ houden en nog meer van die onzin.

Het is een beeld dat geschapen is in de vorige eeuw. Het trok een publiek aan dat nood had aan zachtheid. Het was ook nodig dat er meer zachtheid in de wereld kwam. Nu ‘alternatieve spiritualiteit’ te zacht geworden is, wordt alles terug harder. Dat is te zien aan het vele geweld overal, over de gehele wereld.

Als de mensheid zichzelf dreigt te verliezen in een onevenwichtige passiviteit, krijgt men het tegenovergestelde van dat waar men voor kiest en zichzelf in verliest, aangeboden. Dat is vrij normaal in een maatschappij die niet in evenwicht is. Het werkt ook zo voor individuen. Alles draait om het verkrijgen van een evenwichtige spirituele beleving.

Een 'goed gevoel spiritualiteit' kan niets veranderen aan onevenwichtigheid. Een meditatie voor de vrede, terwijl men geen vrede (evenwicht) in zichzelf kan vinden, zal niets afdoen. Integendeel, men ziet het geweld nog toenemen. De meeste (spirituele) mensen geraken ontgoochelt omdat ze geen gewenste reacties zien op de acties (meditatie, bidden, ....) die zij ondernemen om vrede op de wereld te brengen. Met andere woorden, ze hebben er 'geen goed gevoel' over.

Wees gewoon eerlijk met jezelf

Om tot de ‘Ware Eigen Spiritualiteit’ te komen is het belangrijk te weten dat men héél eerlijk 'MOET' zijn met zichzelf. Wat baat het dat men aan anderen gaat vertellen hoe zij moeten leven, terwijl het eigen leven niet is zoals men het graag heeft. Het 'Leven' hoort geen opoffering te zijn. Als men een flauw afkooksel van het eigen ‘Spirituele Zijn’ presenteert, liegt men zichzelf en anderen wat voor en is men bezig met een opoffering die een 'minderwaardige energie' in zich draagt.

De eigen problemen oplossen, waardoor men in trilling hoger in bewustzijn komt te staan zal meer afdoen dan 1000 meditaties en/of gebeden, terwijl men zichzelf, over zichzelf, iets voorhoudt.

"In een hogere bewustzijnsstaat is er geen seconde waarin men twijfelt over het Spiritueel Zijn."

Geef jezelf het geschenk van 'Spiritueel Zijn'!

Eddy en Rita


«   »