Home » Inzichten » Een gezonde geest in een gezond lichaam

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Het is heel gemakkelijk te zeggen hoe het zou moeten zijn. Soms komt men er achter dat men zelf niet voldoet aan de gedachten die men over bepaalde zaken verspreidt.

Onze ervaring is dat, als men zich daar van bewust wordt en er ook mee aan de slag gaat, dat een grote verandering, ten goede, met zich meebrengt.

In ons inzicht “De mens in zijn meest natuurlijke staat van Zijn”, pleiten wij voor ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Die tekst is geschreven in een periode waarin wij nog aan krachttraining deden en ook op onze voeding letten. Later is dat verwatert, we trainden niet meer. En we deden onze weegschaal die, alleen maar om ons te pesten, meer kilo’s ging aangeven, weg. Zo kon ze ons ook niet meer pesten.

Gezonde geest

We legden de nadruk op een gezonde geest en gingen ons lichaam een beetje vergeten. Er was altijd wel iets dat lekker was en hoe lekkerder, hoe meer er van op tafel kwam. Dikwijls, voorafgegaan én vergezelt van een lekker drankje. Al dit lekkers vraagt natuurlijk zijn tol. Begin dit jaar trok Rita aan de alarmbel en begon ze terug te trainen met de gewichten die we nog over hadden. De rest hadden we verkocht. We hadden nog steeds geen weegschaal en wisten niet hoeveel we wogen. De schatting voor ons beiden lag toch tussen de 95 en 100 kg. We zagen er allebei rond en gezond uit.

Gezond lichaam

Dat overgewicht begon zich te laten voelen in pijnlijke gewrichten en nog andere kwalen. Op den duur neemt de vlotte mobiliteit af. Dat kan nooit de bedoeling zijn van een gezonde geest in een gezond lichaam. We verlegden de focus, voor alleen maar een gezonde geest ook naar een gezond lichaam, om zo tot een evenwicht te komen tussen materie en geest. Dit lijkt ons vrij aardig te lukken.

Gym toestel

Zoals eerder aangeven was Rita al begonnen met trainen met gewichten. Daar had ik geen zin in en zij trainde op haar eentje verder. We gingen onze voeding aanpassen, daar deed ik dan weer wel aan mee. Tot zo een week of zes geleden Rita er over sprak om naar de gym te gaan. Gezien de situatie met covid-19 was dat niet zo gemakkelijk op te lossen.

We kochten ons dus een home-gym toestel aan. Rita had al wat ervaring met toestellen, dus dat was geen probleem. Verder kan men alle informatie die men maar nodig heeft vinden op het net. Het komt er alleen maar op aan om zelf de meest geschikte informatie er uit te filteren.

Voorzichtig beginnen is de boodschap.

Sinds we het toestel hebben doe ik wel mee. Wij begonnen gewoon met 5 kilo (minder kan niet) voor alle oefeningen. Ondertussen hebben we voor sommige oefeningen het gewicht al opgedreven. Toch zijn er nog oefeningen die we nog steeds met 5 kilo doen. Wegens plaatsgebrek staat het toestel bij ons in de woonkamer. We zien het dus altijd staan, dat vormt een extra motivatie om er mee door te gaan. ;o)

Op de foto’s, wij na 6 weken training en een iets langer aangepast menu, +/- 15 kilo lichter. En apetrots op wat we tot nu toe bereikt hebben.

Onze geest is er nog gezonder door geworden.

Eddy en Rita


«   »