Home » Inzichten » Spiritueel Leven, “Liefdesrelaties”

Spiritueel Leven, “Liefdesrelaties”

Relaties hebben mij altijd geïntrigeerd. Zeker liefdesrelaties kregen mijn aandacht. Ik (Eddy) vroeg mij dikwijls af waarom mensen in een liefdesrelatie stapten en zich daar dan in misdroegen. Dat leek mij niet logisch te zijn.

Mijn ouders waren schippers. Waardoor ik vaak bij mijn grootouders aan moeders kant verbleef. Ik heb ze nooit tegen elkaar horen praten. Eens, ik was toen een jaar of 7 denk ik, vroeg ik aan mijn grootmoeder waarom zij met grootvader getrouwd was. Om zijn mooi haar zei ze. Op de vraag waarom zij niet met elkaar praatten zei ze dat dat was om haar tong niet te verslijten. Wat natuurlijk flauwe kul was, dat wist ik toen al. Ik ben er dan ook niet verder op in gegaan.

De relatie die mijn ouders hadden was ook geen toonbeeld van een liefdevolle relatie. Ik had voor mezelf een beeld van een liefdesrelatie die niet stuk kon. Toch kon ik, hoe goed ik en mijn vorige partners hun best deden, dat beeld niet waarmaken. De wil was er wel maar het klopte gewoon niet.

Het beeld bleef op de voorgrond

Wat er ook gebeurde, hoe ik mij ook voelde, hoe zwaar het emotioneel ook voor me was. Ik bleef het beeld vasthouden omdat ik wist dat er ergens iemand was met wie ik zo een liefdesrelatie kon hebben. En inderdaad, de relatie die Rita en ik hebben is er een die vanzelf gaat. Er moet niet gewerkt worden. Het is geen opgave om bij elkaar te zijn. De relatie die wij samen hebben is spiritueel verrijkend voor beiden.

Tweelingzielschap

Op vrij jonge leeftijd verlangde ik al naar een mooie relatie. Ik wist toen niets over tweelingzielschap, daar kwam ik pas achter toen ik al 45 was. Ik was er heel zeker van dat mijn tweelingziel ergens op deze wereld rondliep. Ik had al wat gelezen over tweelingzielschap en stelde vast dat het meeste wat men er over voorstelde niet klopte met het gevoel dat ik er over had. En inderdaad, tweelingzielschap is veel eenvoudiger. Het heeft niets te maken met dualistische concepten zoals aantrekken en afstoten, enz. Het heeft wel te maken met loslaten. Loslaten wat niet van toepassing is. Loslaten wat éénheid in de weg staat. Loslaten wat tussen beiden kan komen.

Alle onware gedachten over liefdesrelaties, vooral die over tweelingzielschap loslaten en samen verder gaan in éénheid.

Eddy en Rita


«   »